Mesterkurzus

A mesterkurzus címe: 
Vulkáni palackokból kiszabadult borszellemek keresik méltó társukat „badacsonyi nász” jeligére a New York Palotába

A mesterkurzus tematikája:
Dr. Csizmadia András, a BorSchola alapítója és vezetője, főiskolai tanár (BGE), szakújságíró, borszakértő, a Magyar Bor Akadémia tagja a vakkóstolón általa kiválasztott legjobb borokat hozzájuk illő fogásokkal együtt mutatja be a borvidék sokszínűségét és szépségét. A kiváló ételeket pedig Wolf András, a New York Kávéház, A Séf Asztala és a Gundel Étterem executive séfje készíti el, majd mesél róluk a mesterkurzuson. 

Időpont: 
2023. április 22. szombat 16:00-18:00

Helyszín:
New York Palota, Vivaldi terem


Dr. Csizmadia András

a BGE Kereskedelmi-, Vendéglátó- és Idegenforgalmi kar tanára.  Gasztrofilozófus. Borakadémikus.

A ’90-es évek elejétől szakújságíró-szerkesztő a gasztronómia és a borok világában (Food Service, Vendég, Vendéglátás, Konyhaművészet, Magyar Konyha.) 2000 óta a BGE keretében saját pohárnokképző – sommelier - boriskoláját vezeti „Bor-Schola” néven.  Rádió- és TV műsorok gyakori szereplője, borversenyek, bortesztek, bor-zsűrik rendszeres résztvevője, borgálák, bor-rendezvények házigazdája, műsorvezetője…stb.  A „Szellem a palackból” című műsorsorozat szerkesztő-műsorvezetője, amely már több mint 100 adást élt meg. Kiemelt szakterületei: a természetes táplálkozás, a borok és ételek, borok és sajtok harmonizációja.   

Wolf András

a Bocuse d'Or Akadémia tagja, az egyik legpatinásabb fővárosi étterem séfje. Az esszenciális magyar gasztronómia  éllovasa. Több mint 25 éve dolgozik a szakmában.

Fiatal korától érdekelte a magyar gasztronómia megújítása, rég elfelejtett tradicionális magyar ételek újraértelmezése. Fontos számára, hogy csak autentikus forrásból származó minőségi magyar alapanyagokat használjon. Legfontosabb célja, hogy a hagyományos magyar ételeket megőrizze, és új felfogásban készítse el azokat. Az elmúlt években az ételekkel való kísérletezései során új fogalom született, az „Esszenciális magyar gasztronómia”, melynek lényege, hogy az ételek legfontosabb jellemzőjét, az ízét megőrizve többi tulajdonságát - a textúrát, a tálalást, a formát és az elkészítési módot - megváltoztatva egy új, modern, élvezhetőbb fogást hozzon létre.Tel: +36 87 531 013 • badacsonynewyorkban@gmail.com